lauantai 19. syyskuuta 2015

Kesämuistoja

Vaikka mennään jo syksyssä ja ulkohomeiden maailmoissa, laitan muutama kuvan vielä kesästä. Sillä kesällä oli ihanaa. Olin paljon paremmassa kunnossa ja sain nostettua kuntoakin. Mutta nyt kaikki onkin sitten romahtanut ja niin sisällä kuin ulkonakin olo on vaikeaa. Nykyään pystyy seuraamaan ulkohomeiden tilannetta Forecan siitepölytiedotteesta. Ihan hienoa, että jossain ymmärretään meidän arki ja halutaan auttaa siinä. Vaikka toki samat arviot oon aina tehnyt kun jälkikäteen noita tarkistanut. Hienoa olla näin toimiva mittari :D Mutta, edelleen, tämä syksyinen arki on sieltä ja syvältä. Joten mennään siis kesämuistoihin:Mökillä olo oli mahtavaa, sain jopa aloitettua kirjan lukemisen. En pitkään aikaan ollut päässyt rentoutumaan yhtä tehokkaasti, vaikka reissu ei mennytkään ihan niin kuin suunniteltiin. Mutta kyllä Päijänne on yksi iso ilmanputsari. Raikas tuuli hoiti.


Juhannus vietettiin järven rannalla lettuja syöden. Kokon aikaan piti lähteä tosin kotiin kun se oli mulle vähän liikaa.


Kauimmainen kesälomareissu oli Tampereelle rippijuhliin. Oli mukava nähdä sukulaisia, vaikka me juhlimmekin vain pihan puolella. Kummilapsen perhettäkin oli kiva nähdä kesällä, taiteltiin Samuel asfalttiin:


Luontoa ihmettelin varmaan enemmän kuin mikään kesä. Meillä on kaunis maa.

Kun kesä voiskin olla ikuinen. Mutta mulla on kyllä ratkaisu siihen tälle vuodelle. Siitä sitten myöhemmin lisää! ;)

6 kommenttia:

 1. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa! Joko karanteenisi on loppunut? Itse palasin kesän jälkeen yliopistolle, ja siellä olikin kylmän ja sateisen kesän jäljiltä homepommi roihahtanut oikein kunnolla. :( Enää ei niissäkään tiloissa, joissa aiemmin pärjäsin hyvin, oikein kärsi olla. Eikä kesä huonoine keleineen ollut tarpeeksi pitkä olon korjaamiseen pitkän ja kärsityn talven jäljiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin kiva kuulla susta! Joo karanteeni päättyi kesäkuussa, unohdinkin siitä mainita. Täytyykin myöhemmin raportoida. :) Harmi juttu, että tilanne on pahentunut. Pystytkö yhtään nyt enemmän tenttimään tai tekeen etänä?

   Poista
  2. Meillä aika heikosti annetaan mitään erivapauksia - etenkin, kun kuulema kesän homemittauksissa ei ollut löytynyt mitään, puhdasta kuulema on. Siitä huolimatta tilanne on aiempaa pahempi, monissa tiloissa paksu homeenhaju lyö rajusti naamalle heti niihin mennessä. :( Onneksi miun ei tarvitse montaa kertaa viikossa käydä paikan päällä, pitää myös yrittää kysellä osallistumismahdollisuutta Skypen kautta. Onneksi miulla ei nuo ulkohomeet toistaiseksi ole aiheuttaneet riesaa, pitää yliopistopäivän jälkeen yrittää olla ulkona mahdollisimman paljon.

   Poista
  3. Niitä tuloksia voi kysyä myös nähtäväksi, niiden täytyy ne näyttää. Monet organisaatiot piilottelee todellisuutta ja toki just mittaukset ei kerro aina totuutta. Toivottavasti syksy kuitenkin jotenkin onnistuu tai tuo skype sopisi. Koulut joka puolella on kyllä ihan kaameessa kunnossa, just kuuntelin hallituksen eeposta kuinka oppimistulokset laskee ja mietin et kuinkahan saatais nousemaan jos koulut olisi kunnossa...

   Poista
 2. Mäkin epäilen et oireilen ulkohomeista kun oon ollu viimeset kaks viikkoo ihan tukossa, ja muistaakseni about niihin aikoihin ne oli sanoneet uutisissa että nyt on ulkohomeita. Millaista sun oireilu on ulkohomeille? Yritin etsiä tosta tietoa mut löytyi ihan olemattoman vähän :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei siitä varmaan hirveesti tietoa löydy :/ Moni voi vain ihmetellä miksi voi syksyisin huonommin. Mulla tulee just tukkoisuutta, lamaannuttava väsymys, huonovointisuus, astman oireilu ja lievä kurkkukipu. Itse käytän antihistamiinia tähän ja Dymista nenäsumutetta, siinä suihkeessa on myös antihistamiini mukana. Mutta eihän nuo ongelmaa poista. Itse en kauheesti tuulettele huonolla säällä, meillä kun on tehokas sisäilmantulo suodattimien kautta. Ja tosiaan ulkoilen silloin kun ilma on parempi, meillä oli eilen raikkaampi ilma. Mutta edistystä on tuo, että niistä jo tiedotetaan!

   Poista